AKTUELLT

Nu är startlistan klart för GKSS Match Cup Sweden WMRT (World Match Racing Tour)

Nu är det klart, världens bästa matchracingseglare kommer till Marstrand den 4 till 8 juli.
– Nick Egnot Johnsson NZL, regerande världsmästare med flera finns med på startlinjen. 

GKSS Match Cup Sweden är en deltävling på WMRT (World Match Racing Tour) där världens bästa matchracing-seglare gör upp om VM-titeln.

Nu är startlistan klar med de 10 skeppare som är uttagna till sommarens stora seglingsfest på Marstrand. Det är absolut världsklass, säger Mattias Rahm, som är projektledare för eventet.
Nick Egnot Johnsson NZL, regerande världsmästare finns med på startlinjen. Likaså nummer ett och två,  Chris Poole USA och Jeppe Borch, DEN på WMRT rankninglista.

Hemmafavoriterna Björn Hansen, har vunnit Match Cupen 6 ggr, och Johnie Berntsson finns med på startlinjen. Hemmaseglaren Oscar Engström, en ung lovande seglare uttagen till Youth America´s Cup 2024 får också chansen att mäta sig mot den seniora världseliten säger Mattias Rahm.

Det kommer tiotusentals med publik på finaldagen. Finalen seglas Lördagen den 8 juli på Marstrand. Det är upplagt för en seglingsupplevelse i världsklass med fullt med folk på Marstrands-berget som anses vara en av världens bästa publika seglingsarenor säger Mattias Rahm.

Här är hela startlistan, ranking inom parantes:
Chris Poole, USA (rankad 1)
Jeppe Borch, DEN (rankad 2)
Nich Egnot Johonson, NZL, (rankad 6)
Rocco Attili, ITA, (rankad 12)
Jeffrey Petersen, USA (rankad 9)
Eric Monnin, SUI (rankad 5)
Matti Sepp, EST (rankad 14)
Johnie Berntsson, SWE (25)
Björn Hansen, SWE
Oscar Engström, SWE

Tävlingen ingår i WMRT (World Match Racing Tour) där världens bästa matchracing-seglare gör upp om VM titeln varje år.

För mer information:
Mattias Rahm GKSS Match Cup Sweden:
070-5155663
Mejl. Mattias.Rahm@gkss.se

GKSS Match Cup Sweden– en tävling inom WMRT “World Match Racing Tour”

Match Cup Sweden blir återigen en del tävling inom World Matchracing Tour, där vinnarna koras till världsmästare i Matchracing. Under de senaste åren har bland annat restriktioner till följd av pandemin begränsat möjlighet för oss att bjuda in internationella tävlingsdeltagare, men nu är ordningen återställd.
En tävling inom WMRT innebär att seglarna kommer att bjudas in till Match Cupen efter hur de ligger på den aktuella världsrankingen och på World Matchracing Tour, men vi har också ett par wildcard till lokala publikfavoriter säger Mattias Rahm som är projektledare för tävlingen.

Det kommer att bli många Världsstjärnor på startlinjen i Marstrand i sommar. Seglarna från Australien, Nya Zeeland, USA och hela Europa kommer för att deltaga. Några gamla mästare, men också några av de nya stjärnorna som vill utmana om att få sitt namn på den åtråvärda trofén, säger Mattias Rahm.

Årets Match Cup kommer att gå den 4 – 9 juli på Marstrand

Planeringen av årets event är full gång. Förra årets succé visade att publiken verkligen längtat efter att komma tillbaka till Marstrand, nu när restriktionerna är borttagna, för att se segling i världsklass och uppleva den härliga atmosfären som Match Cupen skapar på Marstrand.