Riptide Racing med Chris Poole som skeppare besegrade Johnie Berntsson i finalen av GKSS Match Cup Sweden. Poole seglade starkt och vann finalen med 2-0. Det är svårt att slå någon som seglar utan att göra misstag, sa den sjufaldige segraren Björn Hansen när han kommenterade finalen för publiken på Marstrand.

Berntsson vann semifinalen över Jeppe Borch, Danmark med 2-0 och var därmed klara för sin första final i Marstrand efter att ha deltagit 15 gånger. I finalen hamnade Johnie dock efter trots att laget hade ett riktigt bra läge vid första kryssmärket i första seglingen. Poole slank dock ur greppet och efter det var det aldrig någon riktig spänning. I andra finalracet tog Poole greppet från start och släppte aldrig in Berntsson i matchen.

Poole vann sin semifinal med 2-0 mot schweizaren Eric Monnin som även han seglat på Marstrand sedan mitten av 00-talet. Poole var otroligt stolt och glad efter finalvinsten och poängterade att hav var förste amerikan att vinna GKSS Match Cup. Detta trots att superseglare som Taylor Canfield, Chris Dickson och Ed Baird och har försökt många gånger tidigare.

Det var en regatta med många tuffa dueller i ett utmanande väder. De tre första dagarna var det strålande sol och friska vindar på 10-13 m/s. Sedan kom regnet och tidvis ännu mera vind.

-Vi är supernöjda med tävlingarna och att de bästa seglarna har korats till vinnare. Poole var helt enkelt bäst denna veckan, summerar Mattias Rahm, evenemangsansvarig för GKSS Match Cup Sweden.