WINGS med skepparen Anna Östling vann en ruskigt jämn final i Nordea Women´s Trophy i Marstrand. Holländskan Reneé Groeneveld vann första finalmatchen och satte hård press på Östling. Andra matchen vann Östling och det var 1-1 inför den avgörande matchen. Groeneveld startade starkt och ledde fram till att det var 100 meter kvar till mål. Då seglade Östling i kapp och låste Groeneveld åt babordssidan så att de inte kunde gippa mot mål. Istället kunde tjejerna i WINGS riva sin gennacker och gippa mot mållinjen. Detta var den tajtaste finalen vi seglat, njöt Anna efter segern. Jag vet inte om jag orkar med sådana här matcher i framtiden, jag är helt slut, kommenterade Anna vidare.

Innan finalen hade WINGS vunnit alla sina race i tävlingen. De seglade väldigt övertygande och har en kunskapsnivå i matchracingtaktik som inget av de andra lagen rår på, kommenterade Björn Hansen, sjufaldig vinnare av GKSS Match Cup.

WINGS består av tjejerna Anna Östling, Anna Holmdahl White, Annika Carlunger, Jenny Axhede och Linnea Wennergren

Groeneveld slog i semifinalen ut den dubbla världsmästarinnan Pauline Courtois från Frankrike med 2-1.

Det var 19:e gången tjejerna tävlade på Marstrand men det var första gången vi arrangerade en damtävling på Womens World Match Racing Tour och vi är oerhört stolta över att kunna arrangera likvärdiga tävlingar för både tjejer och killar, kommenterar Mattias Rahm, evenemangsansvarig för GKSS Match Cup.

GKSS Match Cup firar i år 30 års-jubileum och har genom åren haft alla de bästa matchracingseglarna på startlinjen.