Efter andra dagens seglingar i den öppna klassen på GKSS Match Cup Sweden i Marstrand ligger Johnie Berntsson i delad ledning med världsettan Chris Poole, USA. Berntsson är nu upp i 5 segrar seglade fantastiskt bra i vissa race. Vi seglar jättebra ibland, men har en del kvar att slipa på för att kunna nå vår högsta nivå, kommenterar Johnie lagets prestation efter 2 dagar av grunomgång.

De övriga svenskarna, bröderna Westerlind från GKSS, ligger Marius Westerlind delad 6:a och lillebror Theo delad 8:a. De 7 främsta lagen tar sig vidare till kvartfinalerna på torsdag.

I Nordea Women´s Trophy har WINGS med Anna Östling som skeppare 4 vinster av 4 möjliga och är därmed klar för kvartfinalerna på torsdag. WINGS som vunnit i Marstrand 5 gånger är en av favoriterna till segern även i år. För Carlsson, som ledde efter gårdagen gick det sämre idag och tjejerna har 3 totalt vinster. Imorgon avgörs det om de klarar sig vidare till kvartsfinal.

Även idag bjöd Marstrand upp till fantastiskt sommarväder med strålande sol. Vinden avtog under dagen från ca 8-4 m/s.

Imorgon onsdag avslutas grundomgången i både dam- och öppna klassen. Det väntas en dag med västliga vindar på 8-12 m/s, 1,5 meters vågor och strålande sol.

Den sjufaldige vinnaren Björn Hansen gjorde entré i tävlingen. Denna gång seglar dock inte Björn utan är med som expertkommentator från taket på Strandverket.

GKSS Match Cup startades 1994 och firar i år 30-års jubileum. Evenemanget drivs av Göteborgs Kungliga Segelsällskap och besöks årligen av ca 50 000 åskådare.