GKSS har tillsammans med Vinga Group och dess ägare Navigo Invest kommit överens om att förlänga samarbetet kring seglingstävlingen GKSS Match Cup Sweden. Evenemanget firar nu 30-årsjubileum och har genom åren lockat stora publikskaror till klipporna i saltstänkta Marstrand.

– Vinga och Navigo är centrala partners till GKSS och genom deras engagemang stöttar de vår fantastiska ungdomsverksamhet såväl som GKSS-seglarnas satsning mot OS i Paris. Att nu ha förlängt samarbetet betyder att vi även framöver kan jobba med hållbar utveckling, menar Mattias Rahm, evenemangsansvarig för GKSS Match Cup Sweden.

– Vi har varit huvudparter till Match Cup i Marstrand under många år då det varit en inspirerande plats för oss att bjuda in till möten och nätverkande. Att vi nu genomför detta event tillsammans med Navigo stärker vår marknadsledande position inom investeringar och finansiella tjänster, säger Tom Olander, VD och grundare av Vinga Group.

– Att välja Marstrand som mötesarena känns som ett naturligt val då vårt Navbolag Vinga redan har en stark och etablerad ställning i evenemanget. Som huvudpartner ökar vi vår marknadskännedom och utvidgar vårt nätverk samt befäster vår västsvenska bas ytterligare, säger Victor Örn, VD för Navigo Invest.

– GKSS Match Cup har under 30 år varit vår stora tävling och ett jätteviktigt skyltfönster för svensk segling ute i världen. Tävlingarna på Marstrand är världskända och många av världens bästa seglare har kämpat om segern på Marstrand. För oss är den här veckan en fantastisk mötesplats för våra 3000 medlemmar, säger Thomas Rahm, klubbchef GKSS.

GKSS Match Cup Sweden avgörs på Marstrand den 1–6 juli 2024.

Både damtävlingen och tävlingen i öppna klassen är del av världsomspännande World Matchracing Tour. 2023 besökte ca 50 000 personer evenemanget. Titelförsvarare i damklassen är Anna Östling och hennes Team WINGS. I öppna klassen är Björn Hansen regerande mästare. GKSS Match Cup Sweden är fritt från engångsplaster och arbetar strukturerat med en hållbarhetsplan tillsammans med Göteborg & Co.

För mer information, kontakta:
Mattias Rahm, evenemangsansvarig – GKSS Match Cup Sweden
Mobil: +46 (0) 705 15 56 63
Epost: mattias.rahm@gkss.se

Tom Olander, VD och grundare – Vinga Group
Tel: +46 (0) 706 83 75 31
Epost: to@joolgroup.com

Victor Örn, VD – Navigo Invest
Tel: 070-863 64 01
Epost: victor@navigoinvest.com