Nu är startlistan klar för Nordea Women´s Trophy avgörs 7-9 juli på Marstrand. Det blir världsklass!

Anna Östling, som med sitt WINGS vunnit tävlingen 4 gånger skall i år försöka utmana regerande mästaren Sandra Sandqvist om att återta titeln. Sandqvist är en oerhört duktig seglare, men i år seglas tävlingen återigen i matchracing med 2 båtar som duellerar mot varandra, vilket inte är Sandqvist favoritdiciplin.

De utmanas av den väldigt rutinerade holländska besättningen med Renee Groeneveld som skeppare och några av de unga nya stjärnskotten på Women´s World Match Racing Tour, Megan Thomson, Sophie Otter och Kristine Lauritzen.

Thomson och Östling ärde största favoriterna till segern. De har båda imponerat stort på World Womens Matchracing Tour under året och kommer till Marstrand direkt från VM i Danmark som avgörs dagarna före.

Återigen lockar GKSS världens bästa tjejer till Marstrand. Det skall bli väldigt intressant att se hur unga Megan Thomson, Nya Zeeland, klarar av de utmanande förhållandena i Marstrand, säger Mattias Rahm, projektledare för GKSS Match Cup Sweden.

Starfält Nordea Women´s Trophy
Sandra Sandqvist, SWE, regerande mästare.
Renee Groeneveld, NED
Anna Östling, SWE
Megan Thomson, NZL
Kristine Lauritzen, DEN
Sophie Otter, GBR

OM GKSS Match Cup Sweden
GKSS Match Cup Sweden arrangeras av Göteborgs Kungl. Segelsällskap sedan 1994 och är en av världens ledande Matchracingtävlingar. 2023 pågår tävlingarna mellan 5-9 juli på Marstrand.
Tävlingen ingår i WMRT (World Match Racing Tour) där världens bästa matchracingseglare gör upp om VM titeln varje år. GKSS Match Cup Sweden lockar årligen tiotusentals åskådare till Marstrand för att segling i världsklass och uppleva en folkfest utan motstycke i seglingsvärlden.

För mer information:
Mattias Rahm GKSS Match Cup Sweden:
070-515 56 63
Mail: mattias.rahm@gkss.se

www.gkssmatchcupsweden.se