GKSS och Nordea har tillsammans kommit överens om att förlänga samarbetet kring seglingstävlingen GKSS Match Cup Sweden. Evenemanget firar i år 30-års jubileum och har genom åren lockat väldigt stora publikskaror till klipporna i saltstänkta Marstrand. Nordea har sedan samarbetet inleddes varit huvudpartner till GKSS Match Cup och även namngivare till damtävlingen Nordea Women´s Trophy.

-Nordea är en väldigt bra partner till GKSS och vi för hela tiden dialog om hur vi tillsammans kan skapa en härlig folkfest med stort värde för evenemangets besökare och seglare. Att nu ha förlängt samarbetet betyder att vi långsiktigt kan jobba med hållbarhet och utveckling, menar Mattias Rahm, evenemangsansvarig för GKSS Match Cup Sweden.

”Vi är jätteglada och stolta över att fortsätta vårt samarbete med GKSS. Det är en unik arena där vi bjuder in till möten och kan driva frågor som är viktiga för Nordea såsom entreprenörskap, inkludering och omställning till en hållbar framtid. Vi är även extra stolta att ha gjort det möjligt för kvinnor att ha en egen tävling i form av Nordea Women´s Trophy säger Patrik Svensson, regionchef Nordea.

-GKSS Match Cup är vår stora tävling och ett jätteviktigt skyltfönster för svensk segling ute i världen. Tävlingarna på Marstrand är världskända och många av de stora namnen inom segling har tävlat i här. I år är det även första gången som Nordea Women’s Trophy är en deltävling på Women’s World Match Racing Tour. För oss är den här veckan en fantastisk mötesplats för våra 3000 medlemmar, säger Thomas Rahm, klubbchef GKSS.

GKSS Match Cup Sweden avgörs på Marstrand den 1-6 juli 2024. Tävlingen i öppna klassen är en del av den världsomspännande World Matchracing Tour och för första gången är Nordea Women’s Trophy en del av Women’s World Match Racing Tour.

2023 besökte ca 50 000 personer evenemanget. Titelförsvarare i damklassen är Anna Östling och hennes Team WINGS. I öppna klassen är Björn Hansen regerande mästare. GKSS Match Cup Sweden är fritt från engångsplaster och arbetar strukturerat med en hållbarhetsplan tillsammans med Göteborg & Co.

För mer information, kontakta:

Mattias Rahm, evenemangsansvarig GKSS Match Cup Sweden

Mobil: +46 705155663

Patrik Svensson, regionchef Nordea

Mobil: +46 70 2928960