En lång dag på havet vid Södra Strandverket i Marstrand slutade med svensk seger i GKSS Match Cup Sweden.
Besättningen Björn Hansen, Nils Bjerkås, Philip Kai Guhle och Mathias Bredin seglade storstilat och vann i finalen över världsettan Chris Poole från USA. Finalen slutade 2-1 till svenskarna.
Dagens finaler seglade i en svag västlig vind på 3-4 m/s och en strålande sol från en klarblå himmel. Vi är så grymt glada att vara tillbaka i Marstrand och få vinna i den här stentuffa konkurrensen, kommenterade Hansen vid prisutdelningen.
Detta var sjunde gången som Hansen vann i Marstrand och han är därmed den mest framgångsrika seglaren i tävlingens 29-åriga historia.
Den stora publiken njöt av den jämna seglingen och de fantastiska duellerna på havet. Det är en stor folkfest och jag är så otroligt nöjd med dagen. Allt var perfekt, säger Mattias Rahm, projektledare för tävlingarna i Marstrand.
Johnie Berntsson, Patrik Sturesson, Herman Andersson och Björn Lundgren från arrangörsklubben GKSS slutade på 3:e plats efter att ha vunnit mot Mati Sepp, Estland i petit final. Det var första gången som Berntsson nådde semifinal på Match Cup.